Vyberete si sporák kombinovaný?

Na trhu je v současné době opravdu velký výběr kuchyňských sporáků. Jestliže ten váš už dosloužil, bude vhodnějším řešením koupě nového. Opravy starších typů nemívají dlouhou životnost. Často jsou potřeba opakovat. Jako ideální náhrada za starý sporák se jeví koupě sporáku kombinovaného. Je v něm zachována elektrická trouba, která zajišťuje kvalitní pečení. A nejen to. V troubě se dá grilovat, rozmrazovat potraviny a dokonce i zavařovat. Vybavená je i funkcí ohřívání talířů. Ve spodní části je umístěn úložný prostor pro příslušenství. A na vaření jsou, i vzhledem k finančním nákladům, výhodné plynové hořáky. Rychleji vodu ohřejí, protože okamžitě reagují na regulaci plamene.Kombinovaný sporák.jpg

Nebo indukční?

Vaření na tomto druhu sporáků je nejrychlejší a nejspíš i nejekonomičtější. Ovšem na tento způsob vaření si musíte pořídit speciální nádobí na indukci, což jeho pořízení prodraží. Cena tohoto nádobí se nijak zásadně neliší od běžných hrnců. Výhodou je, že teplo se vytváří přímo v nádobě a varná zóna zůstává téměř nezahřátá. A proto se snadno čistí. Indukční plotýnky jsou ukryty pod sklokeramickou deskou. Ta nemá žádné prohlubně, tudíž se na ní nemůže nic připálit. Bezpečná je i pro děti, protože se o ni nespálí. Speciální konvice na indukci vám ušetří čas při každodenní přípravě kávy a čaje.Sporák s indukcí.jpg

Či plynový?

Klasický plynový sporák je dlouhodobě v domácnostech oblíbený. Hlavně ten, který je opatřen bezpečnostní pojistkou. Ta, při nechtěném zhasnutí plamene, uzavře přívod plynu. Většina plynových sporáků, které jsou na trhu, spadá do úsporné třídy „A“. Velikost trouby dovoluje pečení několika pokrmů najednou, což oceníte při větších rodinných setkáních. U nových typů plynových sporáků jsou hořáky tvarované tak, aby plamen působil co nejefektivněji. Kromě klasického osazení se vyrábějí typy s pěti, nebo i šesti hořáky. Což umožňuje úsporně vařit na jeho nejvhodnější velikosti.